Klassisk design på gatan

Om Gubi Olsen

Gubi Olsen är känd över hela världen för sina möbelklassiker som Grand Piano-soffan. Gubi startade sitt företag 1967 tillsammans med sin fru Lisbeth och företaget var dedikerat till att hylla "lyxen att leva livet". Men det är inte bara möbler grundaren Gubi Olsen har en passion för. Gubi Olsen närmar sig också en livslång kärlek till cyklar och cykelmekanik, och med Bike by Gubi inreder Gubi Olsen stadsrummet, med moderna stålcyklar.

Bike by Gubi är designad med kärlek, en stark känsla för estetik och med dess tidlösa design är den en stålsäker vinnare. Varje Bike by Gubi är handbyggd på HF Christiansen i Randers, Danmark och bär sitt alldeles egna unika produktionsnummer. Men hur hamnade den där?

Om Bike by Gubi

Gubi Olsen: ”Bike by Gubi började en dag när jag stötte på en bild på en cykel. Jag kände igen den direkt eftersom jag till och med köpte en för mina egna pengar när jag var fjorton år. Underbar cykel. Jag var bara tvungen att se den igen. Och efter femtio år fanns samma cykel fortfarande hos mannen jag gav den till då. Jag kunde återanvända alla delar utom framhjulet”.

Gubi Olsen skickade en bild på den vackra renoverade cykeln till Raleigh i England, för att presentera sin önskan att modernisera Raleighs flaskgröna eller svarta klassiker, Tourist de Luxe. Men när Gubi Olsen fick svar från dem visade det sig att engelsmännen hänvisade honom till familjeföretaget HF Christiansen, i Randers, Danmark. 

I själva verket har Raleigh’s Tourist de Luxe monterats i Danmark sedan mitten av 1960-talet och sedan 1999 på HF Christiansen A/S.

Gubi Olsen ville skapa en retromodern stålcykel genom att ge den klassiska Raleigh Tourist de Luxe en make-over. Men i Randers är Tourist de Luxe-cykeln väl omhändertagen och istället erbjöd HF Christiansen Gubi Olsen att tillsammans skapa en helt ny cykel – Bike by Gubi.

Idén bakom Bike by Gubi

Tanken bakom Bike by Gubi är inte bara önskan att designa en visuellt lätt cykel i klara färger och nedtonad, nästan frånvarande grafik. Under utvecklingen av cykeln prioriterades också att cykeln skulle vara lätt att använda – inklusive möjligheten att trampa bakåt och justera pedalerna, så att du är redo att skjuta ifrån och åka vidare när det röda ljuset lyser grönt. En version med 3 eller 7 inkapslade Shimano-växlar och fotbroms har senare lagts till.

En av de viktigaste egenskaperna hos Bike by Gubi är cykelns vikt. Ramen till Bike by Gubi är gjord av CrMo-stål, vilket gör att man kan använda mindre stål och ändå uppnå stor styrka i ramen. Det gör cykeln betydligt lättare att manövrera runt mellan gator och gränder.

Sist men inte minst har Bike by Gubi gjort ditt val av cykel enkelt. Bike by Gubi finns i två storlekar för män (56 cm och 60 cm) och två storlekar för kvinnor (52 cm och 56 cm). I alla storlekar är valet mellan växelsystem också enkelt: Du kan välja mellan 3, 7 eller 8 inkapslade Shimano-växlar. Däremot kan du välja mellan många snygga färger, så alla kan hitta en Bike by Gubi som passar deras smak.

Med Bike by Gubi får du

5 års garanti på ram
Dansk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet